Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

Az óvoda Szászvár központi részén található, jól megközelíthető helyen. Jelenlegi helyén, az általános iskola közvetlen szomszédságában 1959 óta működik. Az intézmény 4 csoportja 123 gyermek egész napos ellátására alkalmas, a helyieken kívül a szomszédos Vékény, Kárász, Máza, Magyaregregy, Szalatnak és Köblény településekről érkező gyermekeket is fogadjuk. A bejáró gyermekek szállítását kísérővel ellátott buszokkal oldjuk meg.
2016 tavaszától  a fejlesztéseknek köszönhetően intézményünk gazdagodott két csoportszobával, a hozzájuk tartozó új mosdó- és illemhelyiséggel, foglalkoztató és tornaszobával. Tálalókonyhánk teljes felújítása is megtörtént.

Csoportszobáink a többfunkciós használatnak megfelelnek, berendezésük esztétikus, praktikus, igazodik a gyermekek életkori sajátosságaihoz. Játék- és eszközkészletünket a gyermekek érdeklődéséhez, fejlesztési lehetőségéhez igazítva folyamatosan bővítjük.

Intézményünk tornaszobával és fejlesztőhelyiséggel is rendelkezik, így biztosítani tudjuk a gyermekek mozgásfejlesztését, gyógypedagógiai és logopédiai ellátását.

Az óvoda udvara tágas, füvesített, fákkal betelepített, minden évszakban jól szolgálja a gyermekek szabad levegőn történő foglalkoztatását. A folyamatos építkezés és bővítések miatt az önkormányzat plusz telek megvásárlásával bővítette az óvoda udvarát, így növelve a füves, parkosított terület nagyságát. A meglévő udvari játékok változatosak, a különböző életkorú és mozgásfejlettségű gyermekek igényeinek megfelelnek. A szülőkkel és támogatóinkkal való együttműködés eredményeként folyamatosan egyre korszerűbb, minden minőségi követelménynek megfelelő játszótér kialakítása vált lehetővé.
 

HITVALLÁSUNK
H
iszünk a gyermekek fejleszthetőségében.
Állítjuk, hogy minden gyermek hordoz magában értéket.
Ragaszkodunk az egészséges életmód szokásrendszerének kialakításához.
Sikerül, ha a szülőkkel együtt, egységes elvekkel nevelünk.
Vigyázunk, hogy a gyermeki jogok érvényesüljenek.
Igaz, hogy számunkra minden gyermek egyformán fontos.
Részesei akarunk lenni boldog gyermekkoruk alakításának.
Ápoljuk a nemzetiségi szokásokat, hagyományokat.
Gondozzuk testüket, megalapozzuk egészséges életvitelüket.